Boris Projović je autor srpskog mnemoničkog sistema za pamćenje i učenje Edu Hobotnica, ujedno i instruktor veštine pamćenja i učenja. Saradnik je u više edukativnih projekata. Stručni saradnik i trener za disciplinu na TV projektu “Super ljudi“ u sezoni 2017. Koordinator je sekcije za razvoj pamćenja i učenja u Mensi Srbije. Predsednik je udruženja "Memoristi Srbije Mnemonik".
Autor Boris Projović

U toku studija sam došao u dodir sa mnemoničkim tehnikama učenja i pamćenja. Nakon višegodišnjeg istraživanja i niza završenih edukacija i seminara na tu temu, u zemlji i inostranstvu, najveći uticaj na mene je izvršila ruska mnemonička tradicija. Kombinujući je sa znanjem koje sam stekao iz drugih mnemoničkih tradicija (starogrčka, britanska, španska), razvio sam svoj sistem, koji sam proverom u praksi i kroz rad sa studentima i prijateljima, potvrdio, i nazvao srpski mnemonički sistem ”Edu Hobotnica”.

Ovom prilikom bih se zahvalio tim izuzetno kreativnim mladim ljudima koji su dali svoj nemerljivi doprinos razvoju sistema “Edu Hobotnica”, i duboko sam ubeđen da bez njih sistem ne bi postao to što jeste. Demonstracije polaznika moje škole možete videti na “YouTube“ kanalu ”Edu Hobotnica”.

Moja poruka svakome ko čita ovaj tekst je jednostavna:

Radi ono što želiš, jer jedino tvoja želja te može odvesti nekim svojim putem do uspeha. Ako želiš mentalni izazov i mentalno si hrabra osoba, “Edu Hobotnica” je pravo mesto za tebe.

Veliki i srdačan pozdrav!

Aleksandar Pušica je saradnik i instruktor mnemoničke veštine u Edukativno inovativnom centru Edu Hobotnica, koji je usko specijalizovan za tehnike pamćenja brojeva. Ovaj učesnik, takmičar u televizijskom serijalu "Super ljudi" TV Prva je diplomirani ekonomista raznolikih interesovanja.
Aleksandar Pušica

Od momenta kada sam došao u dodir sa mnemoničkom veštinom, moj život više nije bio isti. Mentalni izazovi su se nizali, pomerao sam svoje granice. Učešće u TV serijalu Super ljudi je bio pravi izazov za mene. Brojevi kao jedna od vrsta podataka za pamćenje su postali moja pasija, kao i kompleksne tehnike za pamćenje brojeva. U “Edu Hobotnici” imam mogućnost da prenosim svoje znanje ljudima koji žele da unaprede svoje pamćenje, i učenje, što je za mene posebno zadovoljstvo